Wat kost een huis in uw gemeente?

Ga terug

Huizen en appartementen zijn vorig jaar opnieuw 2,5 procent duurder geworden, blijkt uit cijfers van de notarisfederatie Fednot.

2017 was opnieuw een boerenjaar voor de Belgische vastgoedmarkt. Nooit eerder werden in een jaar tijd zoveel huizen en appartementen verhandeld. En dat boven op een al erg sterk 2016.

Alles samen noteerden de notarissen vorig jaar liefst 329.000 vastgoedtransacties. Vooral de lage rente en de aantrekkende economie gaven de markt wind in de zeilen. Als het economisch goed gaat, heeft de consument meer vertrouwen en zal hij sneller de stap durven te zetten naar de aankoop van een nieuwe woning.

Die stevige appetijt voor vastgoed vertaalde zich ook in de prijzen. Zo werden huizen en appartementen in ons land vorig jaar opnieuw 2,5 procent duurder. Een huis kostte gemiddeld 240.451 euro, een appartement 215.440 euro. In Vlaanderen noteerden de notarissen een prijsstijging van 2,6 procent voor huizen (tot 266.928 euro) en van 2,3 procent voor appartementen (tot 220.268 euro).

Ook dit jaar zouden de vastgoedprijzen nog toenemen, blijkt uit een exclusieve peiling van De Tijd/Netto bij 18 vastgoedexperts. U leest er meer over in De Vastgoedgids, die zaterdag bij de krant zit.

 

Lees hier het volledige artikel

Bron: De Tijd

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken. Meer wetenVerder gaan